Lars Griekspoor wint het MON NK in Bergharen

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft zondag in Bergharen het Nederlands Kampioenschap van de MON weten te winnen. In de eerste manche verloor hij nipt de overwinning en werd tweede maar in de tweede manche kon hij de koppositie vast blijven houden tot aan de finish en won hiermee de wedstrijd.

De dag van Lars begon positief. Hij zette in de tijdtraining een tweede tijd op de klok en keerde hiermee tevreden terug naar het paddock!

Gemotiveerd ging hij van start in de eerste manche en kwam heel goed weg toen het hek viel. Hij pakte kopstart en wist met een goed ritme gelijk een gat te slaan. Echter na een aantal ronden kreeg hij af te rekenen met opgepompte armen waardoor hij het tempo iets moest laten zakken. Dit had tot gevolg dat de tweede man dichterbij kwam en in de allerlaatste ronde de aanval inzette. Lars probeerde hem af te houden maar dit lukte niet waardoor hij moegestreden op een tweede plaats over de finish kwam.

Gebrand op de overwinning ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal kwam hij goed uit de start en draaide op een tweede plaats de eerste bocht uit. ‘’Na een goede start wist ik gelijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Het rijden ging lekker ondanks dat ik in het midden van de wedstrijd wat druk van achter kreeg. Ik bleef gecontroleerd rijden en wist de manche winnend af te sluiten,’’ vertelt Lars.

Met een 2-1 in de manches wist Lars de dagzege te pakken, waar hij natuurlijk zeer blij mee is. Aankomende zaterdag zal hij starten in het ONK 500 in Oldebroek!

Daguitslag NK MON Bergharen:
1 Lars Griekspoor 114 Pnt
2 Kay Ebben 114 Pnt
3 Davey Janssen 97 Pnt
4 Bram van den Hoek 91 Pnt
5 Nick Leerkes 90 Pnt