Lars Griekspoor op het podium in ONK 500 Varsseveld

Lars Griekspoor van Team Griekspoor is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Varsseveld op het podium geëindigd. Griekspoor reed in de zeer modderige omstandigheden een hoog tempo en kwam vanaf een vijfde plaats terug naar een tweede positie. Door een paar foutjes moest hij nog een plaats prijsgeven maar werd op een nette derde plaats afgevlagd. Door de zeer slechte omstandigheden werd besloten om de tweede manches af te gelasten.

Het had voorafgaande aan het evenement veel geregend waardoor het circuit er in de training al erg nat bij lag. Lars nam in de training zijn tijd om de baan in zich op te nemen en bouwde zijn snelheid op. Dit resulteerde in een nette vierde tijd waarmee hij een ideale startplaats voor in de manches uit kon kiezen.

In de eerste manche pakte Lars een redelijke start maar wist zich al snel op te werken naar een vijfde plaats. ‘’Het rijden ging op de extreem slechte baan goed. Zo kwam de enduro ervaring die ik heb opgedaan goed van pas want ik wist me terug op te werken naar een tweede plaats. Omdat ik een aantal foutjes begon te maken, moest ik de tweede plaats afstaan en werd ik derde,’’ vertelt Lars.

Vanwege de slechte omstandigheden werd de tweede manche afgelast waardoor de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag was. Lars pakte hiermee zijn eerste podiumplaats van dit seizoen in het Open Nederlands Kampioenschap 500.

‘’Ik ben hier zeer tevreden en blij mee. Op naar meer in de komende wedstrijden,’’ waren de woorden van Lars na de wedstrijd.

Daguitslag ONK 500 Varsseveld:
1 Sven van der Mierden
2 Rene de Jong
3 Lars Griekspoor
4 Kay Ebben
5 Rico Lommers