Lars Griekspoor scoort top tien plaats in EMX Open Oss

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft in de tweede wedstrijd om het EMX Open Kampioenschap in Oss een top tien plaats weten te behalen. Griekspoor kwam in de eerste manche na een constante wedstrijd op een tiende plaats over de finish. In de tweede manche kwam hij na een slechte start en een valpartij op een veertiende plaats over de finish!

Lars keek al weken uit naar de wedstrijd in Oss en had zich goed voorbereid! In de eerste manche pakte Lars een redelijke start en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte vervolgens een constante wedstrijd af en kwam op een nette tiende plaats over de finish.

Lars wilde zijn goede uitslag van in de eerste manche evenaren in de tweede manche. Echter door een hele slechte start was dit een flinke opdracht voor de crosser uit Nieuw Vennep.

‘’Ik kon in de eerste ronde direct veel plaatsen goed maken. Helaas kwam ik in de tweede ronde ten val en viel terug naar een dertigste plaats. Ik reed wederom een constante race en wist na een aantal goeie inhaalacties op een veertiende plaats over de finish te komen,’’ vertelt Lars.

Met een 10-14 in de manches eindigde Lars op een dertiende plaats in het dagklassement. De komende weken zullen rustig zijn qua wedstrijden. Eind augustus staat de tweede ONK gepland in Boekel. Tot die tijd zal Lars veel gaan trainen en mogelijk wat wedstrijden rijden ter voorbereiding!

Daguitslag EMX Open Oss:
1 Micha Boy de Waal 50 Pnt
2 Nicolas Dercourt 42 Pnt
3 Davide de Bortoli 40 Pnt
4 Simeo Ubach 31 Pnt
5 Kay Ebben 31 Pnt
13 Lars Griekspoor 18 Pnt