Lars Griekspoor pakt belangrijke punten in onwennige eerste ONK 500 in Arnhem

Lars Griekspoor van MX team Griekspoor is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Arnhem net buiten de top tien geëindigd. Wel scoorde hij hiermee belangrijke punten omdat er een zeer sterk deelnemersveld stond. Het was weer even wennen voor Griekspoor die vanwege de corona pandemie al lang geen wedstrijden meer heeft gereden en daardoor vanaf hier verder kan gaan bouwen.

Er stond een sterk deelnemersveld met verschillende rijders uit het wereldkampioenschap MXGP en het EMX Kampioenschap. Daarnaast was het circuit goed geprepareerd waardoor het een mooie crossdag beloofde te worden.

Lars begon aan de dag met een vijftiende tijd in de tijdtraining. Gezien het deelnemersveld was dit een goed resultaat waarmee hij de manches in kon. Hij pakte een goede start in de eerste manche maar daarna ging het rijden niet goed. ’’Het was ongewoon om weer een wedstrijd te rijden, en wat voor eentje. Ik reed wat te gespannen waardoor het rijden me veel energie koste. Na een aantal plaatsen goed gemaakt te hebben, wist ik op een veertiende plaats over de finish te komen,’’ vertelt Lars.

Bij de start van de tweede manche ondervond Lars veel hinder van een valpartij waarbij vele rijders betrokken waren. Het rijden ging nu beter dan in de eerste manche maar verder dan een twaalfde plaats kwam de crosser uit Nieuw Vennep niet.

In het dagklassement kwam Lars uit op een twaalfde plaats en kan hiermee verder bouwen naar de volgende wedstrijden. ‘’Ik ben blij dat we weer een wedstrijd hebben gereden. We gaan nu weer trainen, en vooral wedstrijden opzoeken om terug in het ritme te komen.’’

Daguitslag ONK 500 Arnhem:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Brian Bogers 90 Pnt
3 Max Nagl 79 Pnt
4 Cyril Genot 79 Pnt
5 Nathan Watson 71 Pnt
12 Lars Griekspoor 56 Pnt

Press Release: Nieuw Vennep, 21-06-2021