Lars Griekspoor tweede in het Open Nederlands Kampioenschap 500

Lars Griekspoor van MX Team Griekspoor is in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap 500 op een tweede plaats geeindigd. Hij kwam dichtbij de titel maar uiteindelijk miste hij hem net tijdens de laatste wedstrijd in Westerbork.

Voor aanvang van de wedstrijd in Westerbork wist Lars dat hij vijf punten of meer goed moest maken om de leider in het kampioenschap te kunnen worden. De dag begon positief met een tweede tijd in de tijdtraining en ook het rijden ging gelijk goed. Bij de start van de eerste manche kwam Lars goed weg en dook op een derde plaats de eerste bocht in. ‘’We hebben met de top vier lang een mooie strijd gehad. Eenmaal op een tweede plaats aangekomen, ging het rijden goed en ik leek wat terrein goed te maken op de leider totdat ik ten val kwam. Hierbij ging teveel tijd verloren om nog kans te maken op de overwinning waardoor ik tweede werd,’’ vertelt Lars.

Alles kwam aan op de laatste manche maar helaas kwam deze er niet omdat de organisatie besloot deze af te gelasten. ‘’Naar mijn idee was dit een vreemde keuze gezien de omstandigheden. Het regende veel maar de baan was nog goed te doen. Het is niet anders. Ik ben tweede geworden in de eindstand. Dit had ik op voorhand nooit verwacht en ik ben heel blij met de progressie die we gemaakt hebben. Wát een jaar. Ondanks dat de Nederlandse titel voor het grijpen lag, toch trots op wat we als team bereikt hebben dit jaar.

In juni de keuze gemaakt om vervroegd de overstap te maken naar de 500cc klasse. De voorbereidingen op de 450 waren kort, maar productief. Eind juli begon het seizoen en boven verwachting streed ik mee om de Nederlandse titel. Samen met Peter Herlings bleef ik mijzelf iedere week verbeteren. Zuur dat we het kampioenschap niet hebben gewonnen maar blij met de progressie. Bedankt iedereen voor dit goede seizoen en tot volgend jaar.’’

Daguitslag ONK 500 Westerbork:
1 Kay Ebben
2 Lars Griekspoor
3 Freek van der Vlist
4 Rene de Jong
5 Wesley Schepers

Eindstand Open Nederlands Kampioenschap 500:
1 Kay Ebben 216 Pnt
2 Lars Griekspoor 206 Pnt
3 Greg Smets 194 Pnt
4 Rene de Jong 185 Pnt
5 Micha Boy de Waal 180 Pnt