Lars Griekspoor komt sterk voor de dag in int.wedstrijd op Loon Plage

Lars Griekspoor van Team Griekspoor is in de internationale wedstrijd in Duinkerken in alle drie de manches in de top tien geëindigd. Griekspoor werd negende en zesde in de manches en sloot de superfinale af als achtste!

De wedstrijd in Duinkerken was geen strandrace maar had een echt wedstrijdprogramma dat bestond uit een tijdtraining, twee manches en een superfinale.

Bij de start van de eerste manche kwam Lars rond de tiende plaats uit de start. Al snel wist hij enkele plaatsen winst te boeken en kwam toen tussen de mannen te rijden die vaker strandraces rijden. ‘’Ik kon een paar ronden aanpikken maar kreeg toen harde onderarmen. Ik heb lang op een zevende plaats gereden maar verloor in de laatste ronde nog twee plaatsen waardoor ik negende werd,’’ vertelt Lars.

In de tweede manche startte hij opnieuw rond de tiende plaats. Gelijk had hij een goed ritme in handen en begon plaatsen winst te boeken. Vervolgens begon hij het gat tot aan de vierde en vijfde man te dichten. Lars kon het hoge tempo handhaven tot in de slotfase en wist op een nette zesde plaats over de finish te komen.

Aan het einde van de dag stond er een superfinale op het programma. Hierin kwam Lars niet zo goed weg bij de start maar in de eerste paar ronden kon hij weer een aantal plaatsen winst boeken. Tijdens de manche vocht hij mooie duels uit maar op een gegeven moment verloor hij het ritme en werd hij een aantal keren verrast door de 450 machine. ‘’Ik weet dat als dit te vaak gebeurd je iets gas terug moet nemen. Ik heb dit gedaan en ben op een achtste plaats over de finish gekomen.’’

Het was een hele mooie dag maar wel stond er veel wind en heeft het veel geregend. Ondanks dit was de baan goed en kon er perfect gereden worden. Aanstaande zondag staat voor Lars de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma. Lars staat momenteel op een vierde plaats, op slechts 5 punten van de tweede en derde man en aangezien de leider geblesseerd, is kan het met het kampioenschap nog alle kanten op. Lars gaat deze week goed trainen en zal zondag alles geven om een goed resultaat neer te zetten.

Uitslagen int.wedstrijd Loon Plage:

Eerste manche:
1 Nathan Watson
2 Jeffrey Dewulf
3 Yentel Martens
4 Sven van der Mierden
5 Greg Smets
9 Lars Griekspoor

Tweede manche:
1 Nathan Watson
2 Jeffrey Dewulf
3 Greg Smets
4 Alexis Collignon
5 Lars van Berkel
6 Lars Griekspoor

Superfinale:
1 Nathan Watson
2 Jeffrey Dewulf
3 Lars van Berkel
4 Greg Smets
5 Sven van der Mierden
8 Lars Griekspoor