Lars Griekspoor scoort top drie plaats in ONK 500 in Oss

Lars Griekspoor van MX Team Griekspoor heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Oss een top drie plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam hij wat moeilijk op gang maar toch begon hij plaatsen winst te boeken, die hij uiteindelijk in de slotfase weer af moest staan en waardoor hij zesde werd. In de tweede manche kon hij in de kopgroep een gat slaan op de rest van het veld en wist op een sterke derde plaats over de finish te komen.

Op het technische, harde circuit van Oss had Lars gelijk een goed ritme in handen in de training. Het circuit lag hem goed en dit resulteerde in een goede vijfde tijd.

De start van de eerste manche was goed en op een tweede plaats kwam hij door de eerste bocht. ‘’Ik kwam in deze manche moeilijk op gang waardoor ik in de eerste ronde een aantal plaatsen verloor en terug viel naar een zesde plaats. Ik wist me te herpakken en kwam terug naar een vierde plaats. Helaas begon ik toen opnieuw foutjes te maken waardoor ik uiteindelijk zesde werd in de eerste manche,’’ vertelt Lars.

Gebrand op een beter resultaat ging Lars in de tweede manche van start. Hij pakte wederom een goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. ‘’Het tempo aan de kop lag hoog maar dit had als voordeel dat we een gat konden slaan op de rest van het veld. Omdat het circuit erg lastig en verraderlijk was, heb ik geen grote risico’s genomen maar de voorsprong bleek groot genoeg om op een derde plaats over de finish te komen.’’

In het dagklassement eindigde Lars op een vierde plaats in Oss. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet Lars na de wedstrijd in Oss een gedeelde derde plaats. De laatste wedstrijd van het kampioenschap staat gepland op 11 oktober in Westerbork.

Daguitslag ONK 500 Oss:
1 Calvin Vlaanderen 100 Pnt
2 Nick Kouwenberg 86 Pnt
3 Greg Smets 81 Pnt
4 Lars Griekspoor 76 Pnt
5 Kay Ebben 76 Pnt