Lars Griekspoor scoort derde plaats in het ONK 500 in Boekel

Lars Griekspoor van MX team Griekspoor heeft in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Boekel een derde plaats weten te behalen. Na een valpartij en geen ritme in de eerste manche kwam hij niet verder dan een zestiende plaats maar in de tweede manche revancheerde hij zich en reed een ijzersterke wedstrijd door derde te worden.

In de training had Lars nog niet helemaal het juiste gevoel te pakken maar wel slaagde hij erin om een goede tijd neer te zetten. Lars kwam uit op een zevende tijd en was hiermee slechts vijf seconden langzamer dan viervoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings. 

Met vertrouwen begon hij aan de eerste manche maar toen het starthek viel kwam hij niet lekker weg en moest aan een opmars naar voren beginnen. “Ik wist een aantal rijders te passeren maar ik nam bij een inhaalmanoeuvre teveel risico’s en viel net voor de andere rijder. Omdat deze geen andere keuze had, reed hij over me heen, wat wel even zeer deed. Na de val kon ik op het zware circuit niet meer in mijn ritme komen en dat maakt het op zo’n baan moeilijk. Wel ben ik van achter uit het veld nog teruggekomen naar een zestiende plaats,” vertelt Lars.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er goed bij en kwam als zesde uit de eerste bocht. Al snel stootte hij door naar een vierde plaats en niet veel later nam hij ook de derde plaats in handen. Een aantal ronden kon hij tweede man, Micha Boy de Waal, goed blijven volgen en sloeg hiermee een gat op de achtervolgende groep. Lars werkte een sterke manche af en wist de derde plaats vast te houden tot aan de finish.

Commentaar Lars Griekspoor: “Het was heel goed in de tweede manche. Al het harde werken met Peter Herlings wordt hiermee beloont. In de eerste manche hebben we de schade weten te beperken en we gaan deze week hard trainen om aankomend weekend bij de volgende wedstrijd in Harfsen weer sterk voor de dag te komen.”

In het dagklassement eindigde Lars op een negende plaats in Boekel. Aankomend weekend staat de tweede ONK op het programma in Harfsen.

Daguitslag ONK 500 Boekel:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Micha Boy de Waal 80 Pnt
3 Rene de Jong 76 Pnt
4 Michael Hool 74 Pnt
5 Kevin van Geldrop 72 Pnt
9 Lars Griekspoor 66 Pnt