Lars Griekspoor weer aan de betere hand en pakt stijgende lijn

Het seizoen van Lars Griekspoor van Team Griekspoor is tot nu toe niet gelopen zoals hij had gehoopt.Een probleem met zijn fysieke gesteldheid speelde hem parten maar gelukkig is dit nu weer onder controle zodat de crosser uit Nieuw Vennep weer kan bouwen richting zijn oude niveau.

‘’De afgelopen maanden waren heel lastig voor me. Na mijn kuitbeenbreuk in september 2018 ben ik weer gaan rijden maar het ging helemaal niet meer goed. Een aantal crashes tussendoor en wat blessures verder zorgden ervoor dat ik fysiek minder werd maar vooral mentaal hard achteruit ging,’’ vertelt Lars

Lars had zich als doel gesteld om dit jaar een volledig Euro Grand Prix seizoen te doen. ‘’In plaats van stappen te zetten en mezelf klaar te maken voor het nieuwe seizoen, zag ik week op week mijn doel voor dit jaar verder uit beeld gaan. Het rijden ging steeds moeizamer en de wedstrijden gingen steeds slechter. In iedere manche had ik extreem harde armen en dit hielp dan ook absoluut niet mee.’’

Het lijkt er nu op dat het probleem enigszins gevonden is en Lars en zijn team werken er hard aan om het te verhelpen. ‘’Het zat hem in mijn fysieke gesteldheid, als gevolg van mijn laatste harde crashes. Het rijden zit nu eindelijk weer in de lift. Rhenen was alweer beter. Ik had voor het eerst dit jaar bijna geen last van mijn armen. 21 en 19 in de manches was prima. Vervolgens een aantal dagen rust om op zondag het ONK in Gemert te rijden. Het rijden ging er weer beter dan in Rhenen, wat resulteerde in twee keer een zevende plaats. Door 2 keer een slechte start moest ik een hoop werk verzetten maar ik ben tevreden met het rijden nu.’’

Lars zet zijn trainingen in de komende weken verder om tijdens de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross weer helemaal fit te zijn.

Hieronder kunt u een mooie video van Lars bekijken.