Lars Griekspoor in gesprek met Topsport Haarlemmermeer

Lars Griekspoor van Team Griekspoor sprak aan de vooravond van zijn eerste Grand Prix motorcross (GPMX2) met Topsport Haarlemmermeer. Bent u ook zo benieuwd naar de motorcrosser uit Nieuw Vennep?

Zoals je zo vaak hoort bij topsporters is ook Lars vroeg begonnen aan motorcrossen. Vader Frank croste zelf. Het begon met wat sleutelen als puber en werd een uit de hand gelopen hobby. Op zijn achttiende reed hij pas zijn eerste wedstrijd.

In schril contrast met Lars die al met vijf jaar zijn eerste wedstrijd reed en wel gewoon in de Haarlemmermeer; op de crossbaan in Nieuw Vennep!
Het startte al wel eerder vertelt vader Frank; “achter in het weiland hadden we een klein crossbaantje gemaakt met wat bultjes. Maar hoe leer je een kind van vijf nou dat hij moet remmen en op sommige momenten gas terug moet nemen?”

Frank knutselde daarom een constructie zodat er aan de motor een touw bevestigd werd en hij indien nodig kon helpen. Lars kan zich nog goed herinneren dat zijn vader achter hem aan rende door de harde klei. Met letterlijk vallen en opstaan van vader Frank leerde Lars daar de beginselen van het crossen. Nu jaren later is hij klaar om met Team Griekspoor zijn eerste Grand Prix te rijden. Zijn grote voorbeeld van vroeger, Marc de Reuver, oud coureur, is nu zijn trainer. Ook gaat Christian Dignum overal mee naartoe. Hij is zijn monteur, maar eigenlijk doet hij veel meer dan dat. Hierbij ook nog alle support van zijn familie maakt dat Lars het goed voor elkaar heeft!

Lars is dit jaar begonnen aan de studie media, informatie en communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft dit jaar veel tijd geïnvesteerd in zijn studie zodat hij het eerste jaar de verplichte punten zou halen. Dit geeft hem aankomende jaren meer de ruimte om het crossen op een hoger plan te zetten, maar ook zijn studie voort te zetten. Lars droomt van een carrière als fulltime prof, maar beseft heel goed dat er ook een leven is na de cross.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Bron Topsport Haarlemmermeer