Lars Griekspoor scoort top drie plaats in het ONK 250 in Heerde

Lars Griekspoor van Team Griekspoor is in het Open Nederlands Kampioenschap 250cc in Heerde vierde geworden.

Nadat de crosser uit Nieuw Vennep in de eerste manche zesde werd, kwam hij in de tweede manche op een sterke derde plaats over de finish waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

De tijdtraining werd in de top tien afgesloten. Verschillende keren zette hij aan om een goede tijd op de klokken te zetten en dit leverde hem uiteindelijk een negende tijd op.

Bij de start van de eerste manche kwam Lars niet heel erg goed van zijn plaats maar doordat hij meteen een goed ritme vond wist hij gaandeweg de wedstrijd veel plaatsen goed te maken. Na 20 minuten wedstrijd reed de rijder van Team Griekspoor al op een keurige vierde plaats. Helaas maakte hij in de slotfase een paar foutjes waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Ook in de tweede manche kwam Lars niet goed weg bij de start en begon hij zijn wedstrijd rond de 15e plaats. Meteen in de beginfase wist hij veel terrein goed te maken en werkte zich op naar een derde plaats. Met een veilige voorsprong wist hij deze positie daarna vast te houden tot het einde van de wedstrijd en keerde tevreden terug naar het paddock.

Met een 6-3 in de manches eindigde Lars op een vierde plaats in de daguitslag. Aankomend weekend staat de KTM-rijder aan de start bij de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 250cc in Westerbork.

Daguitslag Open Nederlands Kampioenschap 250cc Heerde:
1 Youri van ’t Ende 95 pnt
2 Roan van de Moosdijk 91 pnt
3 Jakob Kjaer Nielsen 83 pnt
4 Lars Griekspoor 76 pnt
5 Michael van Wezel 69 pnt