Lars Griekspoor sluit ONK MX2 af op vijfde plaats en wint bij enduro debuut in Vorden

Lars Griekspoor van MX Team Griekspoor heeft op 15 oktober tijdens de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Boekel zijn rentree gemaakt.

Dit leverde hem een zestiende en een achtste plaats op waarmee hij in de eindstand van het kampioenschap op een vijfde plaats is geëindigd. Een week later stond Lars in Vorden aan de start voor zijn ONK enduro debuut. Hier won de Husqvarna-rijder meteen de N1 klasse.

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Boekel stond Lars voor het eerst sinds zijn blessure weer aan de start en reisde daardoor zonder hoge verwachtingen af naar Brabant. Tijdens de tijdtraining had Lars een redelijk goed ritme in handen en zette de elfde tijd op de klokken.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kon in de top tien aan zijn wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij in de tweede ronde ten val waardoor hij zijn ritme verloor. Doordat hij al lange tijd geen wedstrijden had gereden kreeg de Husqvarna-rijder last van zijn armen en hervond zijn goede ritme niet meer. Hierdoor moest Lars genoegen nemen met een zestiende plaats.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er nog beter bij en ook het rijden ging in deze manche makkelijker. Ondanks enkele foutjes en een valpartij, Lars kwam in de lucht in aanraking met een andere rijder, wist hij nog als achtste over de finish te komen.  Met een 16-8 in de manches werd Lars tiende in de daguitslag en heeft het kampioenschap afgesloten op een vijfde plaats.

Nu het crossseizoen er op zit gaat Lars enkele enduro’s rijden. Nadat hij op woensdag zijn rijbewijs had gehaald kon hij in het weekend meteen starten in Vorden. Deze wedstrijd was Griekspoor zijn allereerste enduro en daarom had hij er ook enorm veel zin in. De enduro bestond uit drie crossproeven waarvan één in het bos en twee op een maisveld.  Doordat Lars de eerste ONK in Bergeijk gemist had, moest hij steeds starten tussen langzamere rijders, wat hem tijd kostte en waardoor hij niet vrijuit kon rijden. In de eerste ronde kostte hem dit dan ook teveel tijd, daarna ging het beter en maakte Lars veel tijd goed. Uiteindelijk won de Husqvarna-rijder zijn debuutwedstrijd met veertien seconden voorsprong op de tweede man.

Aankomende zaterdag is Lars zijn tweede enduro in Hellendoorn, de derde wedstrijd van het ONK seizoen, en op zondag zal hij van start gaan tijdens de 4-uurs cross op Texel.