Lars Griekspoor in de top 15 in de Dutch Masters MX2 in Emmen

Lars Griekspoor van Team Griekspoor is de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross MX2 in Emmercompascuum in de top vijftien geeindigd.

De scholier van het Caland Lyceum die momenteel midden in zijn eindexamens zit, wist er in de manches een zestiende en een vijftiende plaats uit te halen waarmee hij vijftiende werd in het dagklassement.

Circuit Pottendijk stond toneel voor de derde wedstrijd van de Dutch Masters. De weeromstandigheden waren goed en het circuit was door de vrijwilligers optimaal geprepareerd.
In de training ging het rijden meteen redelijk goed en wist Lars enkele malen aan te zetten. Dit leverde hem een negentiende tijd op. Aangezien het startveld in Emmercompascuum behoorlijk breed is, was dit voldoende om toch nog een goede start te kunnen pakken.

In de eerste manche zat hij er goed bij na de start en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Helaas reed hij te gespannen en was hij meer met andere rijders bezig dan met zijn eigen rijden. Dit zorgde ervoor dat hij verschillende fouten maakte. Ondanks dit hield hij het tempo zo strak mogelijk en wist hij er in dit sterke deelnemersveld toch nog een zestiende plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche kwam Lars goed uit de start en lange tijd wist hij stand te houden op een zevende plaats. Helaas begon hij naarmate de wedstrijd vorderde steeds verkrampter te rijden waardoor hij zijn goede ritme verloor. Dit had tot gevolg dat verschillende rijders hem wisten te passeren en hij genoegen moest nemen met een vijftiende plaats.

“Over de snelheid ben ik wel tevreden, maar het resultaat had uiteindelijk wel wat beter gemogen. Ik zit midden in mijn schoolexamens en dit zorgde zelfs op de wedstrijddag voor veel stress,” aldus Lars.

Na drie van de vier wedstrijden staat Lars in de tussenstand van de Dutch Masters op een zesentwintigste plaats. De finale van de Dutch Masters wordt verreden op 14-15 en 16 juli tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross MX2 in Emmen:
1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt
2 Thomas Covington 44 Pnt
3 Brian Bogers 40 Pnt
4 Jago Geerts 33 Pnt
5 David Herbreteau 31 Pnt
15 Lars Griekspoor 11 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross MX2:
1 Thomas Kjer Olsen 135 Pnt
2 Brian Bogers 129 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 84 Pnt
4 Jago Geerts 81 Pnt
5 Thomas Covington 80 Pnt
26 Lars Griekspoor 14 Pnt