Lars Griekspoor vierde in ONK MX2 in Marum

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft afgelopen donderdag een vierde plaats weten te behalen in het ONK MX2 in Marum. In de eerste manche kwam Lars vanuit het middenveld terug naar een zesde plaats. In de tweede manche reed hij een aantal ronden sterk aan de leiding en wist na een goed gereden wedstrijd als vierde te finishen.

Voor team Griekspoor was deze doordeweekse wedstrijd de tweede wedstrijd binnen een week na de EMX250 in Valkenswaard. De wedstrijd in Marum is een vaste prik op de kalender, die elk jaar wordt verreden op Koningsdag.

In de training kwam Lars meteen in de eerste ronde ten val en raakte één van de gevaarlijke houten hekken die dicht aan de baan staan. Gelukkig kwam Lars er ongeschonden vanaf en kon hij nog een twaalfde tijd op de klokken zetten.

De start van de eerste manche was slecht en Lars moest vanuit het middenveld proberen naar voren zien te rijden. Het rijden ging niet vanzelf maar de goede fysieke gesteldheid van Lars maakte het verschil. Toen andere rijders moe werden kon Lars gewoon door en wist hij nog een zesde plaats binnen te slepen.

De start van de tweede manche was een stuk beter en Lars begon op een tweede plek aan de wedstrijd. Al snel kwam hij aan de leiding te rijden en wist dit een aantal ronden vast te houden. Het rijden ging goed maar uiteindelijk werd Lars nog door drie rijders gepasseerd en kwam als vierde over de finish. Dit betekende ook een vierde plaats in de daguitslag en zo kon Team Griekspoor met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

In de komende weken zal Lars zijn voorbereiding op de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum op 14 mei verder zetten.

Daguitslag ONK MX2 Marum
1 Marcel Conijn ​​​91 Pnt
2 Rene de Jong​​​ 90 Pnt
3 Roy van Heugten ​​83 Pnt
4 Lars Griekspoor​​ 73 Pnt
5 Ralph Slager ​​​69 Pnt