Lars Griekspoor laat goede snelheid zien in het ONK in Axel maar behaald niet de gewenste resultaten

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap een goede snelheid laten zien maar helaas niet de resultaten weten te behalen waar hij op had gehoopt.

De rijder uit Nieuw Vennep kwam in de eerste manche door twee valpartijen niet verder dan een achttiende plaats. In de tweede manche begon hij sterk maar door omstandigheden viel hij gedurende de wedstrijd terug naar een dertiende plaats.

Nadat de eerste twee ONK wedstrijden in Heerde en Mill goed waren gegaan, liep het in Axel allemaal net iets minder voor Lars. In de tijdtraining zette hij verschillende keren aan en zette uiteindelijk een vijftiende tijd op de klokken.

Na de training nam hij zijn tijd om het circuit goed te verkennen voor de eerste manche. Hij pakte een redelijke start maar helaas ging het toen mis voor de rijder uit Nieuw Vennep. ‘’Ik kwam met een andere rijder in aanraking en viel. Vele plaatsen gingen hierbij verloren en ik moest vanuit het achterveld terug naar voren zien te komen. Het passeren van de rijders voor mij ging goed totdat ik na twee ronden opnieuw ten val kwam. Ik heb daarna nog wel wat plaatsen goed weten te maken maar meer dan een achttiende plaats zat er in deze manche helaas niet in,’’ vertelt een teleurgestelde Lars.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij zat er ditmaal vele malen beter bij na de start en kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase kon hij het hoge tempo goed volgen maar door wat omstandigheden viel hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen terug en moest genoegen nemen met een dertiende plaats. Lars was hier absoluut niet tevreden over maar neemt het goede van zijn rijden mee naar Oss, waar aankomende zondag de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt verreden!

Daguitslag ONK MX2 in Axel:
1 Freek van der Vlist 95 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 88 Pnt
3 Jago Geerts 83 Pnt
4 Jere Haavisto 73 Pnt
5 Felix Nilsson 71 Pnt
14 Lars Griekspoor 51 Pnt