Lars Griekspoor in de top vijf in ONK MX2 in Mill

Lars Griekspoor van Team Griekspoor is in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Mill opnieuw in de top vijf geeindigd.

In beide manches kende hij een moeizame beginfase maar door goed door te blijven knokken, kwam hij er doorheen en wist hij in beide manches op een vijfde plaats over de finish te komen.

Vorige week in Heerde liet Lars met een vijfde plaats al zien in goede doen te zijn en dit zou hij graag herhalen in Mill. De tijdtraining verliep goed voor de crosser uit Nieuw Vennep, ondanks wat oponthoud van andere rijders wist hij een zevende tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche was Lars zijn start matig en moest hij de wedstrijd rond de dertiende plaats aanvangen. Griekspoor had ook wat moeite om in zijn ritme te komen waardoor het rijden moeizaam ging en hij weer last kreeg van zijn armen. Toch wist Lars gedurende de manche wat plaatsen winst te pakken en werd toch nog op een sterke vijfde plaats afgevlagd.

Ook in de tweede manche kende Lars een moeizaam begin van de wedstrijd. Bij de start zat hij er niet geweldig bij en ook had hij opnieuw moeite om het juiste tempo te vinden. Toen de rijder van Team Griekspoor het juiste tempo te pakken had, kon hij gebruik maken van de vermoeidheid die optrad bij de concurrentie. Hierdoor kon Lars nog verschillende rijders passeren en opnieuw een vijfde plaats binnen slepen. Twee keer een vijfde plaats zorgde ervoor dat hij ook in het dagklassement netjes vijfde werd.

Aanstaande zondag staat de derde ONK van het seizoen op het programma in het Zeeuwse Axel.

Daguitslag ONK MX2 Mill:
1 Freek vd Vlist 91 Pnt
2 Caleb Grothues 91 Pnt
3 Roy van Heugten 83 Pnt
4 Marcel Conijn 73 Pnt
5 Lars Griekspoor 72 Pnt