Lars Griekspoor scoort top vijf plaats in het ONK MX2 in Heerde

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Heerde een top vijf plaats weten te behalen.

De rijder uit Nieuw Vennep kende een moeilijke eerste manche waarin er niet meer inzat dan een vijftiende plaats. In de tweede manche ging het vele malen beter en wist hij ondanks een valpartij op een knappe vijfde plaats over de finish te komen.

De opkomst was groot en op de vaste GP rijders na was iedereen aanwezig, dit omdat een top 30 plaats in het ONK nodig is voor kwalificatie bij de Dutch Masters of Motocross. In de tijdtraining had Lars het nog niet echt naar zijn zin en het rijden ging dan ook niet van harte. Toch wist Griekspoor nog een vijftiende tijd op de klokken te zetten waarmee hij zichzelf wist te verzekeren van een goede plaats achter het starthek.

De start van de eerste was slecht en Lars kwam moeilijk in zijn ritme. “Toen begon ik ook nog kleine foutjes te maken en daardoor kreeg ik enorm last van harde armen. Gelukkig wist ik toch nog als vijftiende te eindigen” aldus Lars.

Bij de start van de tweede manche zat Lars er meteen een stuk beter bij en kon hij rond de negende plaats aan de wedstrijd beginnen. “Het rijden ging echt goed en ik kon vrij makkelijk doorrijden naar de vierde plaats. Toen werd ik terugverwezen naar plek vijf maar had echt een riant gat op de achtervolgers” aldus de 18-jarige crosser. Helaas maakte Lars toen een fout in de chicane en kwam met zijn been klem te zitten in het achterwiel. “Ik kwam met mijn hand tegen een paal aan en kwam ten val. Hierbij zat ik helemaal vast met mijn been. Twee mensen hebben mij moeten helpen voordat ik weer verder kon.” Eenmaal los was Griekspoor teruggevallen naar de negende positie. Op karakter zette hij de achtervolging in wist hij zich toch nog terug te vechten naar een vijfde plaats en kwam vlak achter de nummer vier over de finish.

Een dag waar Lars enorm tevreden op terug kijkt en hij heeft nu al zin in de volgende ONK, aanstaande zondag in Mill.